Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Επιλέγοντας τον σωστό σκύλο!!



Η σωστή επιλογή κουταβιού είναι πολύ σημαντική για την ομαλή συμβίωση του με την καινούργια του οικογένεια .θα πρέπει να εξετάσουμε κάποιες παραμέτρους πριν αποφασίσουμε τι σκύλο θα πάρουμε!  Ένας σκύλος θα  ζει μαζί μας 10-15χρονια ,πολλές φορές η λάθος επιλογή σκυλού είναι αυτή που οδηγεί σε τόσα εγκαταλειμμένα σκυλιά στους δρόμους .
Δεν πρέπει τα κριτήρια για την επιλογή ενός σκυλού να είναι μόνο η εξωτερική του εμφάνιση ,πολλές φορές αγοράζουμε έναν σκύλο μόνο και μόνο γιατί είναι της μόδας , όπως είχε γίνει με τα σκυλιά της  Δαλματίας μετά το έργο 101 σκυλάκια Δαλματίας ή τα Ακίτα μετά το Χάτσικο ή  γιατί το έχει ο διπλανός μας και ειναι "μυώδης και καλογυμνασμένος" όπως έχει γίνει με τα πιτμπουλ. Πριν  αποφασίσουμε λοιπόν στην επιλογή κουταβιού θα πρέπει να φροντίσουμε να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για την φυλή ,να μιλήσουμε με κάποιον εκπαιδευτή ή επίσημο  εκτροφέα από τον Κ.Ο.Ε. ή την επίσημη αρχή της χώρας στην οποία βρίσκονται!   Θα πρέπει να σκεφτείτε τους λογούς που θέλετε να αποκτήσετε σκύλο .
Αν τον θέλετε για φύλακα ,για κυνήγι ,για σπορ ,για συντροφιά .Δεν μπορεί ένας σκύλος να τα κάνει όλα .Η κάθε φυλή σκύλου έχει  έμφυτες ιδιότητες φέρμας καταδίωξης και υπεράσπισης του χώρου όμως δεν μπορεί ένα beagle α εκτελεί καθήκοντα φύλαξης ούτε ένα  doberman να κυνηγήσει μπεκάτσες .Αν θέλετε ένα σκύλο φύλαξης θ πρέπει να καταφύγετε σε μια φυλή που ενδείκνυται για αυτό .
Μέσα στα κριτήρια της επιλογής σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος συντήρησης του σκυλού ,τον βαθμό περιποίησης που χρειάζεται πχ. τα μακρύτρίχα χρειάζονται πιο συχνό βούρτσισμα ,τις δραστηριότητες σας αν είστε αθλητικός τύπος μπορείτε να πάρετε ένα σκύλο που μπορεί να σας ακόλουθη και να αθλείστε παρέα σας ή αντίθετα αν είστε στατικός τύπος δεν θα πάρετε έναν σκύλο που θέλει έντονη άσκηση γιατί να θυμάστε η εκτόνωση του σκυλού είναι ότι πιο σημαντικό για έναν σωστό σκύλο .
Τον χρόνο που μπορείτε να του διαθέσετε ,τον χώρο σας ,τα μελή της οικογένειας και τις ηλικίες που την απαρτίζουν πχ υπάρχουν φυλές που είναι πιο ανεκτικές με τα παιδία ,αν ζείτε σε αστική περιοχή ,αν έχετε πολύ κοντά αλλά σπίτια ,αν λείπετε πολλές ώρες ,τους γείτονες σας πχ αν έχετε πρόβλημα με τους γείτονες δεν θα πάρετε ένα σκύλο που γαυγίζει πολύ όπως είναι τα βελγικά λυκόσκυλα .πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κλιματολογικές συνθήκες  , κάποια σκυλιά υποφέρουν στη ζεστή πχ όπως είναι τα χάσκι τα Άγιου Βερνάρδου φυλές γενικά που ζουν σε ψυχρά κλίματα , τυχόν αλλεργίες κάποιων μελών της οικογένειας .Ακόμα και όταν επιλεγούμε σκύλο φύλαξης δεν κάνουν όλα τα σκυλιά φύλαξης την ιδία δουλεία .θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον χώρο ,τις ανάγκες φύλαξης ,τι ζητάμε από αυτόν το ποιος και αν μπορεί να τον χειρίζεται , κάθε μέρα θα δίνουμε κάποιες γενικές πληροφορίες για κάποιες πιο διαδεδομένες φυλές σκύλων που μπορούν να σας φάνουν χρήσιμες στην επιλογή του σωστού σκυλού  .

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

H δουλειἀ του εκπαιδευτή και η σημασία της εκπαίδευσης!!!!!!!!!




Η δουλειά του εκπαιδευτή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο μαθαίνεις να
βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος .Αποκτάς ηρεμία ,αποφασιστικότητα ,δυναμισμό
,αυτοπεποίθηση . Μαθαίνεις να γίνεσαι όλο και καλύτερος γίνεσαι
εκφραστικός εκδηλώνεις τα συναισθήματα σου .Να έρχεσαι σε επαφή με
διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων και να αποκρυπτογραφείς χαρακτήρες
.Το κάθε σκυλί είναι μοναδικό και κάθε φορά έχεις μια άλλη πρόκληση . Τα
ζώα σε μαθαίνουν ψυχολογία σκυλού ψυχολογία ανθρώπου .Ιδιοκτήτης και
σκύλος εκπαιδεύονται μαζί . Η εκπαίδευση γίνεται στο παιχνίδι στην
βόλτα του μέσα από την επιβράβευση των σωστών επιθυμητών συμπεριφορών
αλλά πάντα και με κάποια όρια που πρέπει να υπάρχουν όπως και μέσα σε
μια οικογένεια για να υπάρχει ισορροπία . Η εκπαίδευση του σκυλού έχει
σαν αποτέλεσμα καλυτέρα επίπεδα επικοινωνίας μεταξύ ιδιόκτητη και
σκυλού ένα καλύτερο στην κοινωνία σκυλί που μπορεί να κυκλοφορεί όπου
επιτρέπεται χωρίς να δημιουργεί προβλήματα γύρω του .ο ιδιοκτήτης
μπορεί να ελέγχει καλυτέρα το σκυλί του .είναι όπως για ένα παΐδι το
σχολειό η μόρφωση